seo site

جایی برای سئو سایت ها به صورت حرفه ای

seo site

جایی برای سئو سایت ها به صورت حرفه ای

نگهداری گیاه نخل مرداب یا پنجه کلاغی

به دلیل فرم پنجه مانندِ برگ های نخل مرداب آن را با نام پنجه کلاغی نیز می‌شناسند.
نخل مرداب

نخل مرداب

نگهداری از گل های آپارتمانی در خانه به تصفیه هوا کمک می‌کند و جلوه ای سرزنده در خانه پدید می‌آورد. گیاهان مختلفی وجود دارند که شرایط نگهداری داخل منزل، تراس یا حیاط را دارند. در این مطلب مجله دلتا سراغ گیاه نخل مرداب رفته ایم که گیاهی همیشه سبز و مقاوم محسوب می‌شود. نخل مرداب، گیاهی از خانواده مردابی ها است، گیاهی علفی که زادگاه آن باتلاق های ماداگاسکار شناخته و معرفی شده است. نام دیگر این گیاه، پنجه کلاغی است.

گیاه نخل مرداب دارای ریشه ای مقاوم که ارتفاع ساقه های آن بین ۳۰ تا ۹۰ سانتی متر متغیر است. چنانچه شرایط محیطی مناسبی داشته باشد تا ۱۵۰ سانتی متر رشد پیدا می‌کند.

نخل مرداب ساقه های نازک سبز رنگ دارد که فقط در قسمت بالایی شامل برگ می‌شود. برگ های تیز و باریک به صورت دایره ای کنار هم چیده شده اند. در فصل تابستان گل های ریز و قهوه ای رنگ روی قسمت گره برگ ها جوانه می‌زند. گره، به محل رویش برگ گفته می‌شود.

نخل مرداب

شرایط نگهداری

  • آب

  • به طور روزانه این گیاه را آبیاری کنید. هرگز اجازه ندهید خاک گلدان خشک شود. بهتر است ظرفی زیر گلدان قرار دهید و به طور منظم آن را پر از آب کنید. به آبیاری بسنده نکنید و رطوبت کافی را با اسپری کردن آب روی برگ های نخل مرداب تامین کنید. در فصل تابستان هر روز و در ماه های سرد هفته ای یک مرتبه این کار را انجام دهید.
  • می‌توانید این گیاه را درون آب نگهداری کنید. در این صورت لازم است هر هفته آب را تعویض کنید تا از رشد قارچ و باکتری جلوگیری شود.

به خاطر داشته باشید که گرچه ریشه های گیاه نخل مرداب بسیار مقاوم است، اما کم آبی سبب آسیب شدید به این گیاه می‌شود.

  • دما

گیاه نخل مرداب در تابستان به خوبی رشد می‌کند و هوای گرم را دوست دارد. اما نمی‌تواند دمای کم تر از ۱۰ درجه سانتی گراد را تحمل کند. ریزش برگ های آن در فصل زمستان که هوا سرد می‌شود طبیعی است. نگران آن نباشید، برگ ها دوباره در بهار سبز می‌شوند. بهتر است ساقه های بالاتر از سطح خاک را هرس کنید تا ساقه های تازه جوانه بزنند.

  • نور

شرایط مطلوب برای نخل مرداب این است که آن را در نور زیاد و تابش غیر مستقیم آفتاب بگذارید و ریشه های آن را کاملا خیس نگه دارید. اگرچه در نور کم تر و نیم سایه نیز به حیات خود ادامه می‌دهد و مشکلی با آن ندارد. نرسیدن نور کافی به گیاه سبب کند شدن روند رشد و بلند شدن بیش از حد ساقه های آن، مانند علف، می‌شود و تعداد برگ ها کاهش می‌یابد.

  • خاک

گیاه نخل مرداب نیاز به خاک سنگین دارد. ترکیبی از خاک برگ و حجم بیش تری از خاک رس که آب و رطوبت را در خود نگه می‌دارد. ریشه این گیاه همیشه باید خیس  و حالتی مرداب مانند در گلدان آن وجود داشته باشد.

  • کود دهی

می‌توانید از کود های محلول در آب یا مایع برای تقویت گیاه نخل مرداب استفاده کنید. در زمستان ماهی یک مرتبه و در تابستان هر ۲ هفته یک بار به گیاه کود بدهید.

تکثیر گل نخل مرداب

 تکثیر گیاه نخل مرداب

نخل مرداب گیاهی منعطف است که به سادگی می‌توان آن را تکثیر کرد. برای تکثیر این گیاه می‌توان در فصل بهار و تابستان، به روش تقسیم بوته عمل کرد. این روش نیاز به مهارت و دقت دارد. ریشه را به چند دسته تقسیم کنید و آن را در خاک مرطوب قرار دهید. گیاه پنجه کلاغی عاشق آب است. بنابراین با قرار دادن آن در خاک مرطوب، سرحال می‌ماند. می‌تواند ریشه دهد و رشد کند.

برای قلمه گرفتن، ساقه را ۱۰ سانتی متر پایین تر از محل رویش برگ برش بزنید و آن را به صورت برعکس، به گونه ای که ساقه بالا باشد و برگ ها درون خاک، بگذارید.

یکی دیگر از روش های تکثیر گیاه نخل مرداب، کاشت بذر درون بستر مناسب است.

همچنین بخوانید:

گل شمعدانی در دکوراسیون منزل

آشنایی با گل های آپارتمانی ؛ معرفی ۳ گیاه آپارتمانی

سانسوریا ؛ گیاه سایه دوست

گل قاشقی ؛ نکات پرورش، نگهداری و تکثیر آن

دیفن باخیا ؛ گیاه سمی و بی خطر


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.