برای مشاوره تلفنی با کارشناسان ثبت شرکت و برند هانا ثبت کلیک نمایید
کارت بازرگانی و نحوه صدور و هزینه های مربوطه
کارت بازرگانی مجوزی است برای واردات و صادرات از طریق مبادی رسمی و قانونی کشورکه هر شخص واجد شرایط اعم از حقیقی یا حقوقی می تواند یک کارت بازرگانی دریافت نماید.
در نظر داشته باشید که استفاده از کارت بازرگانی دیگران خلاف قانون است و پیگرد قانونی دارد. چرا که خیلی از افراد متخلف می توانند از طریق کارت شما، امور واردات و صادرات غیر قانونی را انجام دهند و مالیات سنگین و عواقب آن بعهده صاحب کارت است.
دو گروه می توانند این کارت را از اتاق بازرگانی اخذ نمایند: یکی اشخاص حقیقی که به نام خود فرد صادر می شود و دیگری اشخاص حقوقی است که درواقع همان شرکتها، موسسات و تعاونی ها می باشند که قبلاً بصورت قانونی به ثبت رسیده اند و می توانند درخواست بدهند.
از لحاظ کارآیی، کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی هیچ تفاوتی باهم ندارند. با این تفاوت که در مبحث مالیات برای افراد حقیقی بصورت تصاعدی (مالیات بر درآمد) محاسبه می شود. مالیات بر درآمد برای اشخاص حقیقی از 15 درصد شروع می شود و تا 35 درصد افزایش پیدا می کند. نرخ مالیات برای دارندگان حقوقی 25 درصد محاسبه می گردد.
دریافت این کارت منوط به این است که بازرگانان، موسسه یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجاری ثبت کرده باشند. صدور کارت برای شرکت های خارجی به شرطی امکان پذیر است که کشور آنها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی داده باشند. شرایط دریافت آن برای اشخاص حقیقی به صورت زیر است:
متولدین سال های 1337 و قبل از آن با مدارک فوق دیپلم و کمتر از آن، با ارائه کپی مدرک تحصیلی نیاز به کارت پایان خدمت ندارند.
متولدین سالهای ۱۳۲۸ و قبل از آن با ارائه کپی مدرک دکترا نیاز به کارت پایان خدمت ندارند.
برای دریافت اظهارنامه و گواهی پلمپ به اداره ثبت شرکتها به آدرس تهران، بزرگراه مدرس، نبش میرداماد، مراجعه کنید.
شما می توانید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز ، به کارشناسان مجرب ثبت شرکت هانا در زمینه دریافت کارت بازرگانی مراجعه کنید و یا برای دریافت مشاوره رایگان ثبتی با شماره ۰۲۱-۴۴۲۸۸۳۶۰ تماس بگیرید .
برای اشخاص حقیقی غیر ایرانی، داشتن تمامی شرایط بالا به غیر از برگ پایان خدمت نظام وظیفه الزامی است. به علاوه داشتن پروانه کار و اقامت معتبر. و البته همانطور که گفته شد، عمل متقابل کشور متبوع آنها در مورد ایرانیان مقیم آن کشور برای اخذ کارت الزامی است .
شرکت های با مسئولیت محدود: ۲برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکتهای داخلی که توسط اداره ثبت شرکت ها مهر شده باشد.
شرکت های سهامی خاص و عام: ۲برگ کپی اظهارنامه ثبت شرکت که توسط اداره ثبت شرکت ها مهر شده باشد.
در روزنامه رسمی شرکت، در مورد تاسیس و کلیه تغییرات شرکت تا این تاریخ باید نوشته باشد و همچنین موضوع فعالیت شرکت باید صادرات و واردات باشد
توجه داشته باشید که صدور کارت منوط به این است که بازرگان محترم موسسه یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجاری ثبت کرده باشد. همچنین دارای دفاتر پلمپ شده ی تجاری بوده و عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کرده باشد. در مورد شرکت های تجارتی، کارت به نام مدیر مسئول شرکت صادر می شود.
یکی دیگر از نکات مهم این است که افرادی که تقاضای صدور کارت دارند، باید طبق فرم های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی، اطلاعات مرتبط با تجارت و فعالیت خود را به اتاق بازرگانی تحویل بدهند. همینطور می بایست از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شده یا مدارک دانشگاهی و مجوز تولید از یکی از وزارتخانه های تولیدی داشته باشند.
بر اساس قوانین گمرکی ایران، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده حقیقی یا حقوقی آن، می تواند به صورت قانونی اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند. شما می توانید برای صدور یا تمدید کارت با در دست داشتن مدارکی مورد نیاز به کارشناسان ما مراجعه و اقدام کنید. از مزایای آن عبارت است از:
دقت کنید که چنانچه بعد از صدور کارت مشخص شود که دارنده کارت فاقد یک یا چند شرط از شرایط دریافت کارت بوده است، یا بعد از دریافت کارت این شرایط را از دست داده است، وزارت بازرگانی می تواند نسبت به ابطال کارت اقدام نموده و موضوع را به اطلاع اتاق بازرگانی و صنایع ایران یا اتاق تعاون حسب مورد برساند.
همچنین تمامی افراد اعم از حقیقی یا حقوقی در صورت انصراق از داشتن این کارت میتوانند با ارائه مدارک به اتاق های بازرگانی و تعاون اداره کل مقررات صادرات و واردات و یا سازمان های بازرگانی استان ها، تقاضای ابطال کارت کنند.
ارائه یکی از مدارک ذیل:
الف-اصل سند مالکیت شش دانگ به نام متقاضی، به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه)
ب- اصل اجاره نامه محضری معتبر به نام متقاضی، برای محل کار و به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه)
ج- اصل اجاره نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری به نام متقاضی، برای محل کار و به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه)
بنابر گفته معاون فنی و خدمات بازرگانی دارندگان کارت در سه رده بندی طلایی، نقره ای و برنزی هر کدام به ترتیب بصورت 5 ساله، 4 ساله و 3 ساله قابلیت تمدید کارت بازرگانی را دارند. واحدهای صنعتی طبیعتاً تمدید کارت بازرگانی آنها بصورت 5 ساله خواهد بود. در صورتی که دارندگان کارت رفتار سوء تجاری داشته باشند یا شروط داشتن کارت را از دست داده یا امتیازات کارت بازرگانی خود را به افراد دیگری واگذار کرده باشند وضعیت پرونده آنها توسط کارگروه نمایندگان اتاق بازرگانی، سازمان توسعه تجارت ایران و گمرک ایران مورد بررسی قرار می گیرد . در نهایت کارت بازرگانی فرد حقیقی یا حقوقی به حالت تعلیل درآمده یا در صورت لزوم باطل خواهد شد.
جهت تشکیل پرونده تمدید اشخاص حقوقی باید مدارکی را به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تحویل داد:
ارائه اصل سند مالکیت شش دانگ به نام شرکت یا اصل اجاره نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری یا اصل اجاره نامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی
در نظر داشته باشید که کارمندان شاغل در دستگاههای دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت کنند همچنین کلیه پرداختهای تمدید کارت بازرگانی به صورت غیر حضوری در سامانه http://potral.tccm.ir صورت می پذیرد. مدارک دریافتی در اتاق بازرگانی برابر اصل می گردد.
افراد حقیقی نیز باید مدارک مورد نیاز را جهت تمدید کارت بازرگانی ارائه دهند:
برای استعلام می توانید از پورتال خدمات الکترونیکی اتاق بازرگانی به نشانی https://chambertrust.ir/service-system/card_check.html استفاده نمائید.
برای مشورت میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان ثبتی هانا ثبت کمک بگیرید. کافیست در ساعات اداری با شماره ۴۴۲۸۸۳۶۰-۰۲۱ تماس بگیرید تا با کارشناسان ثبت هانا صحبت کنید.