اگر قصد لمس حال و هوای قارهٔ گران اروپا را دارید به قبرس سفر کنید. قبرس تورهای ارزان و پرمخاطبی دارد که گاهی هزینهٔ سفر آن با سفر به جزیرهٔ کیش برابری میکند. جزیرهٔ قبرس چشمانداز و حال و هوای اروپایی دارد و به دلیل آرامشی و سواحل زیبایی که دارد برای یک هفته استراحت بدون شلوغی و استرس عالی است. با مقاله راهنمای سفر به قبرس با ما همراه باشید.
قبرس در دورهای از تاریخ باستان به ایران تعلق داشت و در طول تاریخ توسط اقوامی چون آشوریها، مصریها و یونانیها اشغال شده است. این جزیره زیبا حدود سه قرن زیر سلطهٔ حکومت عثمانی بود و هنوز نیز با کشور ترکیه در مورد استقلالش مشکل دارد. مردم این کشور به زبان ترکیهای و یونانی صحبت میکنند و همسایگان آن کشورهای ترکیه، لبنان و سوریه هستند.
جزیرهٔ قبرس از ایران ۱۶۴۳ کیلومتر فاصله دارد و آب و هوای معتدلی دارد و دین اکثر مردم آن مسلمان و ارتدکس یونانی است.
جزیرهٔ قبرس معروف به آب و هوای معتدلش است. این جزیره در ۳۲۰ روز سال آفتابی است و تفریحاتی مانند شنا، حمام آفتاب، دوچرخهسواری، اسبسواری و گلف در آن برقرار است. در فصل تابستان دمای آب حدود ۲۸ درجهٔ سانتیگراد است و در فصل زمستان این دما به ۱۶ درجهٔ سانتیگراد میرسد که دمای مناسبی برای انواع ورزشهای دریایی است. اگر قصد شنا در آبهای زیبای جزیره قبرس را دارید از اواخر ماه آوریل تا اوایل ماه نوامبر که برابر است با اوایل ماه اردیبهشت تا اواسط ماه آبان بهترین زمان برای این تجربهٔ زیبای دریایی است.
آب و هوای جزیره قبرس در فصل بهار گرم و گاهی بارانی است و ماههای ژوئیه و آگوست در فصل تابستان گرمترین ماههای این جزیره مدیترانهای است که گرما و خشکی آن تا ماه نوامبر ادامه دارد.
در بخش جنوبی جزیره قبرس، «عید پاک» مهمترین جشن مذهبی است که مراسم آن حدود پنجاه روز قبل از عید پاک انجام میشود و کارناوالهای خیابانی جشن و شادی را در جنوب قبرس برپا میکنند.
در ماه فوریه و مارس کارناوال «لمسوس» و «جشنواره جهانی فیلم قبرس» برگزار میشود و در ماه ژوئن جشنواره موزیک «بلاپایس» حال و هوای قبرس را شاد و سرزنده میکند. اگر قصد سفر به این جزیرهٔ زیبا مدیترانهای را دارید جشنواره «پافوس آفرودیت» را که در ماه سپتامبر برگزار میشود، از دست ندهید.
بیشتر بخوانید:
سفر به زادگاه دموکراسی/ راهنمای سفر به یونان
سفری به سرزمین باران در سایه آرارات/ راهنمای سفر به اَرمنستان
آشپزی و غذا در جزیرهٔ قبرس ترکیبی از آشپزی یونانی و ترکیهای است و آشپزیهای جدید غربی به خصوص فستفودها نیز در دل مردم این جزیره حسابی جا باز کردهاند. مردم قبرس غذا را به چشم یک جشن بزرگ نگاه میکنند و معمولاً کنار غذاهایشان سبزیجات تازهای مثل کدو، فلفل سبز، بامیه، گوجهفرنگی و خیار قرار میدهند. جاشنی اکثر غذاهای این جزیره؛ نمک، فلفل، زیره و آویشن کوهی است و نعنا سبزی اصلی اکثر غذاهای مردم قبرس است.
یکی از مهمترین مکانهای مربوط به دوران ما قبل تاریخ در شرق مدیترانه منطقه «خیروکیتیا» است که تنها بخشی از آن حفاری و کشف شده است و در شهر لارناکا واقع شده است. انسانهایی در این منطقه در عصر نوسنگی یعنی هزارهٔ هفتم تا چهارم قبل از میلاد مسیح سکونت داشتهاند که دیدن وسایل کشف شده از آنها بسیار دیدنی و جالب است.
در ناحیه ترودوس در شهرهای نیکوزیا و لیماسول کلیسایی قرار داد که از بزرگترین مجموعه کلیساهای دوران امپراطوری روم شرقی است. این کلیسا مجموعهای غنی از ۱۰ بنای تاریخی با نقاشیهای دیواری از دوران بیزانس و پس از آن را در دل خود جای داده است؛ از کلیساها و بناهای کوچک و روستایی گرفته تا صومعههای بزرگ و پر زرق و برق مانند صومعهٔ جان لامپادیستیس.
یکی از زیباترین آثار تاریخی قبرس، «پافوس» است که از مناطق مسکونی عصر نوسنگی است و زادگاه افسانهای آفرودیت در آن است که معبد و مقبرهٔ او نیز در قرن ۱۲ در همین مکان بنا شده است. شاهکارهای معماری و بناهای تاریخی پرارزشی همچون کاخها و مقبرهها، تئاترها و قلعهها آن دوره نیز در این منطقه قرار دارند.