seo site

seo site

جایی برای سئو سایت ها به صورت حرفه ای
seo site

seo site

جایی برای سئو سایت ها به صورت حرفه ای

نکات مهم در خرید میز ناهارخوری

برای خرید یک میز ناهارخوری که علاوه بر زیبایی بتواند رضایت شما را پس از خرید جلب کند، نیاز است به چند نکته توجه کنید و میز ناهارخوری دلخواه تان را به خانه بیاورید.
خرید میز ناهارخوری

در گذشته میزناهارخوری یک کالای لوکس و غیرضروری شناخته می‌شد. گرچه نشستن پای سفره هایی که روی زمین پهن می‌شود صفای خاصی دارد اما نمی‌توان لزوم وجود میز ناهارخوری و رفاهی که به زندگی ما افزوده را نادیده گرفت، بنابراین نیاز به وجود میز ناهارخوری در هر خانه ای حس می‌شود. با نبود میز ناهارخوری، گویی چیزی در خانه کم است. در این بخش از مجله دلتا هر آن چه را برای خرید میز ناهارخوری مناسب نیاز دارید به شما می‌گوییم.

میز ناهارخوری

میز ناهارخوری در ابعاد و اشکال مختلفی تولید می‌شود و می‌توان در هر خانه ای هرچند کوچک یک میز ناهارخوری داشت. طراحی های خلاقانه و مینیمالیستی امکان انتخاب میزهای تاشو و دیواری را نیز برای ما فراهم کرده اند تا  در آشپزخانه های کوچک نیز یک میز ناهارخوری داشته باشیم. برای خرید میز ناهارخوری نکاتی وجود دارد که با دانستن آن ها می‌توانید بهتر انتخاب کنید و از خرید خود رضایت داشته باشید. میز ناهارخوری از جمله لوازمی نیست که هرروز نیاز به خرید آن داشته باشید و فقط یک بار برای آن هزینه پرداخت می‌کنید.

خرید میز ناهارخوری پلاستیکی

چند نکته

برای خرید میز استاندارد اولین چیزی که اولویت دارد راحتی افراد است. مشخصات فیزیکی ساکنان خانه را در نظر بگیرید. برای مثال اگر متوسط قدتان بلند است می‎توانید میزهایی بلندتر و برای بچه ها چارپایه های کوچک تهیه کنید تا  هنگام نشستن آن را زیر پای خود قرار دهند.

ویژگی میز استاندارد

یک میز خوب یعنی میزی که استاندارد های تعریف شده از لحاظ جنس، ارتفاع، فرم و اسکلت را داشته باشد. برای اینکه از خرید خود پشیمان نشوید و علاوه بر داشتن میز مورد علاقه خود بتوانید از آن به راحتی استفاده کنید چند نکته را به شما یادآور می‌شویم.

خرید میز ناهارخوری کم جا

ارتفاع

همان طور که بالاتر اشاره شد میز ناهارخوری شما باید راحتی را تضمین کند. با قرار دادن دست ها روی میز حداکثر فاصله آرنج تا بدن از چهل سانتی متر بیش‎تر نشود تا از بروز آسیب های جدی در طولانی مدت جلوگیری شود. ارتفاع میز باید تا زیر قفسه سینه باشد، به گونه ای که بتوانید به راحتی به محتویات روی میز دسترسی و آزادی حرکت داشته باشید. اگر میزی با ارتفاع کم تر از استاندارد انتخاب کنید، به هنگام صرف غذا باید خم شوید که سبب آسیب رسیدن به ستون فقرات خواهد شد.

خرید میز ناهارخوری مدرن

صندلی

یک صندلی با ارتفاع مناسب انتخاب کنید که هنگام نشستن پاها روی زمین قرار بگیرد و نشیمن نرم و راحتی داشته باشد. زاویه تکیه گاه نسبت به زمین نود درجه باشد تا بتوان به راحتی به آن تکیه داد و در زمان استفاده صاف پشت میز نشست.

تعداد نفرات

تعداد ساکنان و مهمانان خانه در انتخاب تعداد مبلمان و میز ناهارخوری موثر است. پر طرفدار ترین میز ناهارخوری، نوع شش و هشت نفره است. می توانید یک میز جمع و جور و کوچک برای صرف چای و صبحانه در آشپزخانه قرار دهید و با توجه به نیاز، میز ناهارخوری بزرگ‎تر را گوشه پذیرایی بگذارید.

خرید میز ناهارخوری کلاسیک

پایه ها

ممکن است میزی در نگاه اول زیبا به نظر برسد اما اگر پشت آن بنشینید متوجه خواهید شد که میز ایستایی بالایی ندارد. میزی انتخاب کنید که دارای چهار پایه با ارتفاع مساوی باشد. اگر میز مورد علاقه تان تک پایه است، میزی که پایه پهن تری دارد یا در انتها به چند شاخه تبدیل شده است خریداری کنید. در حالتی که پایه های میز ثابت نیست، مطمئن شوید که  هنگام نصب پایه های به درستی در جای خود قرار بگیرند و میز واژگون نشود. اگر پایه ها به سمت بیرون متمایل باشند ممکن است مانع رفت و آمد شده و مشکل ساز شود.

خرید میز ناهارخوری چوبی

سبک

با سلیقه های مختلف، سبک های مختلف نیز به وجود آمده است. تولید کنندگان میز ناهارخوری نیز در این مسیر با نیاز و خواست مشتری همراه شده اند. با توجه به سبک دکوراسیون داخلی خانه می‌توانید میز و صندلی هایی با فرم ها مختلف تهیه کنید. اگر به چوب علاقه دارید میزهای چوبی را انتخاب و برای تکمیل آن صندلی هایی با روکش های رنگی تهیه کنید. اگر نمی‌دانید چه میزی را با چه صندلی هایی خریداری کنید، بیش تر فروشندگان میزناهارخوری را با صندلی مناسب ست می‌کنند و سرویس کامل را به شما پیشنهاد می‌دهند.

خرید میز ناهارخوری کم جا

فرم

میزهای ناهارخوری به اشکال مختلفی تولید می‌شوند؛ گرد، مربع، انواع اشکال هندسی و مدرن. با پیچیده شدن طراحی و پیشرفت نرم افزارهای طراحی، میزهایی طراحی و ساخته شده اند که به هنگام نیاز می‌توان آن ها را باز و سپس آن را جمع کرد، بنابراین فضای زیادی را اشغال نمی‌کند.

خرید میز ناهارخوری خاص

جنس

میزهایی به جنس چوب بامبو و درخت سیاه از مرغوب ترین میزها به حساب می‌آیند. چوب سیاه در برابر رطوبت، سرما و گرما مقاوم است. بعد از ساخت این میز آن را در دمای بالا و پایین مورد آزمایش قرار می‌دهند. این چوب استحکام زیادی دارد، بنابراین گران قیمت است.

چوب راش نیز استفاده زیادی در صنعت مبلمان دارد، قیمت آن به نسبت چوب سیاه کم تر و کیفیت مناسب تری از چوب های دیگر دارد. رنگ این چوب از کرم تا قهوه ای مایل به قرمز متغییر است. به دلیل تراکم بالای بافت چوب راش، مقاومت این چوب در برابر قارچ و حشرات زیاد است. در ساخت میز ناهارخوری علاوه بر چوب از متریال های مختلفی از جمله پلاستیک، شیشه و فلز نیز استفاده می‌شود.

با توجه به نیاز خود، سایر لوازم موجود در خانه و سبک چیدمان می‌توانید میز خود را از میان جنس های مختلف انتخاب کنید. برای مثال یک میز ناهارخوری چوبی در سبک دکوراسیون وینتج ترکیب جذابی تشکیل می‌دهد، و یا انتخاب میز شیشه ای می‌تواند در بزرگ تر دیده شدن خانه کمک کند. امیدواریم مطالب گفته شده مفید باشد و سعی خواهیم کرد در مطالب بعدی به چیدمان میز ناهارخوری در دکوراسیون منزل بپردازیم.

همچنین بخوانید:

دکوراسیون حصیری ؛ تلفیق مدرنیته و طبیعت

دکوراسیون پاییزی را به خانه خود مهمان کنید

روانشناسی رنگ در دکوراسیون

مبل استیل در دکوراسیون داخلی منزل

مبل استیل یا همان سلطنتی در میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد. ابعاد این مبل نسبت به سایر انواع مبلمان بزرگ‎تر و چیدمان آن در منزل سخت تر است. اما با در نظر گرفتن چند نکته می‌توان دکوراسیون داخلی زیبایی داشت.
مبلمان استیل

از مبل استیل در دکوراسیون پذیرایی و خانه های بزرگ استفاده می‌شود. اتاق پذیرایی در اغلب خانه های ایرانی به فرم مستطیل است و مبلمان دور تا دور اتاق چیده می‌شود. مبل استیل ابعاد بزرگ تری از سایر انواع مبلمان دارد با کم شدن فضای خانه ها دیگر نمی‌توان مبلمان استیل را به صورت ردیفی کنار هم قرار داد. اما همچنان گرایش و علاقه به مبل استیل در بین ایرانیان وجود دارد. در سبک های جدید دکوراسیون، چیدمان مبلمان به فرم منحنی و روبروی هم پیشنهاد می‌شود. در این بخش از مجله دلتا شما را با مبل استیل آشنا می‌کنیم و در مقالات بعدی توصیه هایی برای استفاده از مبلمان استیل در چیدمان خواهیم نوشت.

مبل استیل

این مبل با نام مبل سلطنتی نیز شناخته می‌شود. در واقع  مبل استیل شباهت زیادی به مبلمان کلاسیک دارد. با این تفاوت که ارتفاع آن بیش تر است. در ساخت مبل استیل از چوب های مرغوب تری استفاده می‌شود بنابراین عمر و قیمت آن نسبت به مبل کلاسیک بیش‎تر است. معمولا قسمت تکیه گاه مبل استیل دارای یک تاج بلند با کنده کاری زیبا است. در اکثر مدل ها قسمت چوبی پایه و دسته با رنگ طلایی رنگ آمیزی می‌شود. تعداد نشیمن در مبلمان سلطنتی به نه نفر می‌رسد؛ کاناپه سه نفره، دو مبل دو نفره و دو صندلی میزبان یا تک نفره.

مبلمان استیل در دکوراسیون داخلی

مبلمان استیل در دکوراسیون داخلی

 مبلمان استیل دارای طراحی خاص و چشم نواز است، بنابراین می‌توانید آن را با ترکیب رنگهای مختلف در دکوراسیون داخلی استفاده کنید. این مبل از غرب به  کشور ما آمده و با استفاده از هنر دست ایرانی روی پارچه و کنده کاری های چوبی به محصولی مطابق سلیقه خانواده های ایرانی تبدیل شده است. استفاده از مبل استیل یا سلطنتی در دکوراسیون رسمی و تشریفاتی توصیه می‌شود.

خرید

پیش از خرید، نمونه های مختلف چیدمان مبل استیل در اتاق پذیرایی را نگاه کنید و الهام بگیرید. در ذهن تان جای هر یک از اجزا را تصور کنید. میز جلو مبلی، آباژور و سایر لوازم را از قلم نیندازید. سپس با توجه به فضای منزل، سرویس نه یا هفت نفره را انتخاب کنید. می‌توانید بسته به دکوراسیون خانه و نیاز خود تعداد کاناپه، مبل و صندلی را تغییر دهید. همانطور که گفته شد در حالت استاندارد و معمول تعداد نشیمن در مبل سلطنتی به نه نفر می‌رسد اما اگر خانه کوچکی دارید، می‌توانید مبل استیل مورد علاقه خود را از انواع هفت نفره خریداری کنید. چیدمان مبل استیل دشوار است از همین رو چندین توصیه برای شما داریم تا بتوانید مبل استیل مورد نظرتان را به خانه بیاورید و آن را در فضای اتاق جای دهید.

نکات خرید مبلمان استیل

سبک کلاسیک

مبلمان استیل انتخاب مناسبی برای دکوراسیون کلاسیک به حساب می‌آید. هنگام انتخاب مبل، به قرینگی چیدمان توجه داشته باشید و تعداد نشیمن را به گونه ای انتخاب کنید که بتوانید آن گونه که تمایل دارید آن را چیدمان کنید. به دلیل کنده کاری روی نمای مبل و هم چنین به کار بردن پارچه های طرح دار در مبلمان استیل سعی کنید از لوازم تزیینی کم‎تری استفاده کنید تا دچار شلوغی فضا نشوید.

نقطه کانونی

برای چیدمان مبل استیل، وسط اتاق پذیرایی را در نظر بگیرید، کاناپه سه نفره را با فاصله یکسان از دیوار های اطراف قرار دهید و سایر اجزا را به صورت قرینه در اطراف کاناپه بگذارید. چیدمان متقارن به القای تم رسمی و سلطنتی کمک می‌کند. به این صورت نقطه ای کانونی ایجاد و دکوراسیون را با توجه به مکان قرارگیری کاناپه تکمیل کرده اید. سعی کنید مبل و صندلی ها را روی یک خط فرضی منحنی قرار دهید. به گونه ای که افراد هنگام نشستن روبروی هم و رو به مرکز کانونی قرار گیرند.

چیدمان مبلمان استیل

فاصله

همانطور که در اصول چیدمان مبلمان اشاره کردیم برای دسترسی افراد محل رفت و آمد مشخصی به صورت فرضی در نظر داشته باشید و در آن مسیر لوازم اضافه و بزرگ قرار ندهید.

مبلمان را به دیوار تکیه ندهید و فاصله کمی بین دیوار و تکیه گاه مبلمان ایجاد کنید. مبلمان را با فاصله ای یکسان و نزدیک به هم در اتاق پذیرایی بگذارید. به گونه ای که هنگام نشستن دست و پای افراد آزاد باشد ولی آن قدر دور نباشد که برای ارتباط برقرار کردن دچار مشکل شوند. اگر فضای بزرگی در اختیار دارید فاصله بین مبل ها را زیاد نکنید. بخشی از اتاق را به محل چیدمان مبلمان اختصاص دهید و فضای خالی را با گلدان، کنسول و وسایل تزیینی پر کنید.

فاصله مبلمان تا تلویزیون به اندازه ای باشد که مشاهده آن راحت بوده و به چشم آسیب نزند. در مورد تمام سبک های دکوراسیون، و انواع مبلمان رعایت این نکته ضروری است. اگر در پذیرایی شومینه یا بخاری دارید، مبلمان را با فاصله از آن ها قرار دهید، زیرا در فصل زمستان، مجاورت مبل در کنار این لوازم گرمایشی از عمر آن می‌کاهد.

فاصله مبلمان استیل در چیدمان

خانه ایرانی

فرش در دکوراسیون خانه های ایرانی نقش پررنگی بازی می‌کند. حتی اگر کفپوش های سرامیکی، سنگی یا لمینیت را انتخاب کرده باشید، باز هم انداختن فرش روی سطح زمین فضا را دلنشین تر می‌کند. از فرش هایی هم رنگ با طرح مبل در وسط چیدمان استفاده و فرشی انتخاب کنید که پایه های جلویی کاناپه روی آن قرار گیرد و میز جلومبلی را در وسط سرویس مبلمان قرار دهید.

مبلمان استیل در خانه ایرانی

میز عسلی و جلو مبلی

میزهای چوبی و کنده کاری شده، با صفحه شیشه ای و به فرم مربع یا بیضی در کنار مبلمان استیل نقش تکمیل کننده دکوراسیون را دارند. میز را با رومیزی نپوشانید. یادتان نرود تقارن باید در فضا جریان داشته باشد، میز های عسلی را به شکلی متقارن بین مبل ها قرار دهید و روی میز جلومبلی را با چیدن ظروف پذیرایی کلاسیک و یا سینی قدیمی تزیین کنید. طرز چینش را به گونه ای انتخاب کنید که ظروف بزرگ‎تر در وسط و ظروف کوچک‎تر در گوشه های میز قرار گیرند.

انواع مبل

در دنیای دکوراسیون و به ویژه مبلمان، نمی‌توان دسته بندی خاصی برای وسایل تعریف کرد. اما در حالت کلی می‌توان گفت مبلمان به سه دسته تقسیم می‌شوند: مبل استیل، مبلمان کلاسیک و مبل راحتی. در مطالب بعدی به مبلمان راحتی، کلاسیک و زیر دسته های آن ها می‌پردازیم. در این جا شرحی مختصری از مبل راحتی و کلاسیک را مطالعه بفرمایید.

مبل راحتی

تقریبا در هر خانه ای یافت می‌شود. مبلی با دسته های پهن و پایه های کوتاه که در اسکلت آن از چوب استفاده نشده اما ممکن است چوب در نمای مبل به کار رفته باشد. در ساخت مبلمان راحتی از پارچه، چرم و فوم استفاده می‌شود. مبل راحتی از لحاظ اندازه کوچک تر از مبلمان استیل است. مبل راحتی به انواع مختلفی از جمله ال، ال‌یو و شانو تقسیم و معمولا در قالب دو نفره و سه نفره تولید می‌شود.

مبلمان استیل و مبل راحتی

مبل کلاسیک

در قسمت های چوبی دسته و پایه های مبل کلاسیک کنده کاری های ظریف، منبت کاری و هنر دست دیده می‌شود. در ساخت اسکلت مبلمان از چوب های راش، روس، گردو، بلوط و یا چنار استفاده می‌شود. چوب به کار رفته در مبل کلاسیک از مبلمان استیل کم‎تر، در نتیجه وزن آن سبک تر است.

مبلمان استیل و مبل کلاسیک

همچنین بخوانید:

دکوراسیون حصیری ؛ تلفیق مدرنیته و طبیعت

رنگ سفید در دکوراسیون داخلی

دیوار آکسان در دکوراسیون منزل

نارنجی ؛ مکمل رنگ آبی در دکوراسیون منزل

اگر علاقه دارید از رنگ آبی در دکوراسیون داخلی استفاده کنید، آن را با رنگ مکمل، نارنجی ست کنید و فضایی آرامش بخش و شادی بخش را در خانه ایجاد کنید.
مکمل رنگ آبی در دکوراسیون

آبی یکی از سه رنگ اصلی به حساب می‌آید با توجه به روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی، استفاده از این رنگ فضایی آرامش بخش در خانه به وجود می‌آورد و فضا را بزرگ تر نشان می‌دهد. استفاده از یک رنگ در دکوراسیون را سبک مونوکروم می‌گویند. در سبک مونوکروم فقط به سراغ آبی و سایه های آن می‌روید. اما اگر سبک مونوکروم را دوست ندارید یا نگران یکنواختی و سرد شدن محیط هستید باید از ترکیب یک یا چند رنگ دیگر در دکوراسیون داخلیِ آبی رنگ استفاده کنید. با خلاقیت خود می‌توانید هر رنگی را در کنار آبی به کار گیرید. در این بخش از مجله دلتا به ترکیب مکمل رنگی آبی در دکوراسیون، و در آینده به ترکیب رنگ آبی با سایر رنگ ها می‌پردازیم.

رنگ مکمل

رنگ قرمز، زرد و آبی رنگ های اصلی یا اولیه شناخته می‌شوند. این سه رنگ از ترکیب هیچ رنگی به دست نمی‌آیند. ولی با هم ترکیب می‌شوند و از ترکیب دو رنگ اصلی به مقدار مساوی، رنگ های ثانویه به وجود می‌آید؛ نارنجی، سبز و بنفش. رنگ های ثانویه، مکمل رنگ های اصلی هستند؛ یعنی از ترکیب دو رنگ ثانویه، رنگ طوسی به دست می‌آید. رنگ های مکمل یکدیگر را کامل می‌کنند و در چرخه رنگ مقابل هم قرار دارند. استفاده از رنگ های مکمل در کنار یکدیگر سبب برجسته تر دیده شدن هر دو رنگ خواهد شد. رنگ نارنجی از ترکیب زرد و قرمز به دست می‌آید و مقابل رنگ آبی قرار گرفته است. بنابراین رنگ نارنجی، به عنوان مکمل آبی شناخته می‌شود. با تغییر درجه هر رنگ، رنگ مکمل نیز به یکی از رنگ های اصلی خود نزدیک می‌شود.

ترکیب رنگ نارنجی و آبی در دکوراسیون

مکمل رنگی آبی در دکوراسیون؛ نارنجی

تلفیق رنگ گرم نارنجی و رنگ سرد آبی در دکوراسیون داخلی، تضادی زیبا در نمای داخلی خانه برقرار می‌کند. این تضاد به معنای ایجاد حس تشویش برای ساکنان نیست. بلکه از ویژگی های رنگ آبی آرامش بخشی و سکون است. آبی یادآور آسمان و نارنجی پرتوهای خورشید به هنگام غروب را در ذهن تداعی می‌کند. با انتخاب رنگ آبی و مکمل آن، یعنی نارنجی، تصویر آسمان غروب را در ناخودآگاه تشکیل می‌دهید.

رنگ آبی و مکمل آن در دکوراسیون

شادی آفرینی در ذات رنگ نارنجی نهفته است. با وجود نارنجی در دکوراسیون داخلی به جنگ افسردگی و کرختی بروید. نارنجی به رنگ خوشبختی معروف است. سردیِ آبی و گرمیِ نارنجی تعادل دمای بصری را در خانه پدید می‌آورد و چیدمان خانه شما خیره کننده خواهد بود. در کنار ترکیب آبی و نارنجی، رنگ های خنثی مثل سفید و طوسی را به جزئیات و لوازم اضافه کنید. رنگ سفید تنوع دیداری ایجاد کرده و فضا را روشن تر نشان می‌دهد. مبل سفید و کوسن طلایی در کنار تابلوهای نارنجی و رنگ آبی در لوازم، مکانی روشن و هیجان انگیز به وجود آورده است. استفاده از طرح بزرگ فیل، عمق زیادی به اتاق بخشیده است.

نارنجی مکمل رنگ آبی در دکوراسیون

ترکیب رنگ و استفاده از عناصر طراحی داخلی

الگو

سعی کنید برای اتاق خواب نارنجی پر رنگ را انتخاب نکنید و از نارنجی کم رنگ بهره بگیرید. سایه های مختلف نارنجی، نارنجی مایل به قهوه ای، در کنار آبی روشن برای دکوراسیون اتاق خواب بهتر است. رنگ های ملایم برای استفاده در دکوراسیون مدرن مناسب هستند. اگر آبی رنگ غالب دکوراسیون است، دیواری را به عنوان دیوار آکسان انتخاب و آن را نارنجی رنگ کنید. یا مانند این اتاق از کوسن و آباژور نارنجی کمک بگیرید. الگوهای آبی هندسی روی زمینه طوسی، یکنواختی را از بین برده و اتاق خوابی آرامش بخش به وجود آورده است.

الگور در در دکوراسیون آبی و نارنجی

خطوط

یکی دیگر از عناصر طراحی داخلی که نباید از آن غافل شد استفاده از خط برای رسیدن به چیدمان دلخواه است. از رنگ آبی به شکل خط در محیط استفاده کنید. در این اتاق خط حاکم است، خط های شکسته ی فرش، حرکت را تداعی و خطوط منحنی تابلوی دیواری با القای حس انعطاف و آرامش تناسب بصری ایجاد می‎کنند.

مبل نارنجی و خط آبی در دکوراسیون

نورپردازی

استفاده از نارنجی در رستوران، آشپزخانه و اتاق ناهارخوری پیشنهاد می‌شود. رنگ آبی و خطوط عمودی در این آشپزخانه فضایی کشیده و بزرگ به وجود آورده است. از عوامل دیگری که در زیبا به نظر رسیدن این آشپزخانه موثر است نورپردازی غیر مستقیم زیر کابینت است.

نورپردازی آشپزخانه در دکوراسیون داخلی به رنگ آبی

فرم

نیازی نیست از آبی و نارنجی به یک اندازه استفاده کنید، افزودن یک المان به رنگ نارنجی کافی است. این میز نارنجی به شکل دایره در فرم با آینه های دکوراتیو بالای شومینه هماهنگی دارد. لوازم چوبی با رنگ قهوه ای، تنالیته ای از رنگ نارنجی و قرمز محسوب می‌شود. در این اتاق استفاده از چار پایه چوبی و کفپوش قهوه ای رنگ در کنار این ترکیب دکوراسیون را کامل کرده است.

فرم نارنجی در دکوراسیون آبی

نورپردازی در دکوراسیون داخلی، بازی نور و سایه

نور، سایه و نیم سایه، هر کدام حس متفاوتی را در دکوراسیون داخلی ایجاد می‌کنند. با استفاده خلاقانه از نور طبیعی و مصنوعی، در کنار رنگ و بافت، محیطی آرامش بخش با طراحی داخلی جذاب خواهید داشت.
نورپردازی در دکوراسیون داخلی

با نورپردازی در دکوراسیون داخلی به روش صحیح، می‌توان جلوه های دیداری متفاوتی در فضای اتاق به وجود آورد. نور همان پرتو یا اشعه خورشید است که سبب دیده شدن اطراف می‌شود. کوچک ترین تغییر در نور از جمله زاویه تابش، رنگ و شدت نور تاثیر مستقیم بر فضای اطراف خواهد داشت. بدون وجود نور و بازتاب آن از اجسام به سمت چشم، تمام المان های فیزیکی غیر قابل مشاهده خواهند بود. برای آشنایی با مفهوم کلی نورپردازی با مجله دلتا همراه باشید.

نورپردازی در دکوراسیون داخلی

در زندگی مدرن، نور چیزی فراتر از رفع نیازهای اولیه و روشنایی است. بهره گیری فکورانه از انواع نور بر حال روحی و شادابی انسان ها تاثیرگذار می‌گذارد. با توجه به اهمیت نور در عکاسی، نقاشی و دکوراسیون داخلی، نورپردازی به هنر تبدیل شده است. بدون نور عناصر طراحی داخلی فاقد معنا خواهند بود. رنگ، الگو، فرم، خط، بافت و حتی فضا به تعاریفی انتزاعی تبدیل خواهند شد. نورِ کم در دکوراسیون داخلی احساس غم و رنج را افزایش می‌دهد. حس ترس، از ناشناخته بودنِ محیط و عدم تسلط بر اطراف نشات گرفته و در صورت کمبود روشنایی و نداشتن دید کافی، حس ترس و ابهام در ناخودآگاه شکل می‌گیرد.

با توجه به نیت ساکنان محیط و حسی که از محیط اطراف انتظار دارند، می‌توان احساسات مختلفی را در محیط به جریان انداخت. برای مثال با استفاده از نورپردازی به رنگ قرمز و با شدت کم، می‌توان اضطراب و هیجان را در صحنه نمایش تئاتر القا کرد. برای زدودن حس ترس در کودکان، چند منبع نور در دکوراسیون داخلی اتاق کودک به کار گرفته می‌شود. برای هدایت افراد، در پیاده روها، نورپردازی صحیح حائز اهمیت است. با نورپردازی خلاقانه بدون استفاده از پارتیشن می‌شود محیط را به دو قسمت تقسیم کرد.

نورپردازی در دکوراسیون داخلی

نمایش بزرگ تر فضا

اگر شدت نوری که از گوشه های اتاق به چشم می‌رسد و همچنین نور بازتاب شده از لبه های اجسام، مناسب باشد و به خوبی صورت گرفته باشد در بزرگ دیده شدن محیط تاثیر بسزایی دارد. هر چه فرد دامنه دید بیش تری داشته باشد، فضا را بزرگ تر تصور می‌کند.

کوچک تر دیده شدن اتاق

اگر فقط یک منبع نوری، مثلا چراغ آویز، داشته باشیم کنج و فضاهای خالیِ زیر وسایل و مبلمان روشن نمی‌شود. دامنه دید کم باعث می‌شود آن مکان در ذهن کوچک به نظر برسد.

انواع نور

دو نوع نور داریم، نور طبیعی که از خورشید ساطع می‌شود، و نور مصنوعی که منبع نور آن دستگاه های الکترونیکی است.

1.نور طبیعی

نور خورشید منبعی رایگان و دوست داشتنی در دکوراسیون داخلی و همچنین زندگی بشر به حساب می‌آید. نور ماه نیز به عنوان نور طبیعی شناخته می‌شود. منبع نور ماه، پرتو خورشید است که آن را بازتاب می‌دهد و خودِ ماه منبع به حساب نمی‌آید. باید در نظر داشت نور خورشید علاوه بر روشنایی بر دمای محیط نیز می‌افزاید. پس برای به کارگیری از نور خورشید در محیط داخلی، موقعیت جغرافیایی بنا باید در نظر گرفته شود.

هر چه به دو قطب کره زمین نزدیک می‌شویم تمایل به ساخت خانه هایی رو به خط استوا افزایش می‌یابد تا علاوه بر استفاده از نور، از ویژگی گرما بخشی نور بهره جویند. در نواحی گرم و استوایی، که خورشید تقریبا در تمام طول سال عمود می‌تابد، پنجره و نورگیرها زوایای متفاوتی خواهند داشت.

نورپردازی در دکوراسیون داخلی

2. نور مصنوعی

به نوری جز نور خورشید و ماه که توسط بشر و دستگاه های الکترونیکی تولید شده است، نور مصنوعی می‌گویند.

2. 1 منابع نورپردازی

منبع نور طبیعی، خورشید است. اما برای نور مصنوعی منابع مختلفی وجود دارد. منابع نوری با توجه به شدت، کیفیت و کاربرد نور ویژگی های مختلفی دارند. با توجه به نیاز می‌توان از منبع نور خطی، مسطح، نقطه ای، کروی یا گسترده در دکوراسیون داخلی استفاده کرد. هر یک از این منابع ابزار خاصی دارند، مثلا ابزار مورد نیاز در نورپردازی مسطح، پنل سقفی است. برای نورپردازی به شیوه کروی، لامپ های کروی که با لوستر تزیین می‌شوند، گزینه مناسبی هستند.

نورپردازی در دکوراسیون داخلی

سایه

با اینکه از نور زیاد گفته شد اما نباید سایه را فراموش کرد. سایه، ناحیه تاریکی است که از قرار گرفتن یک مانع بین منبع نور و پس زمینه ایجاد می‌شود. سایه علاوه بر دکوراسیون داخلی  در معماری نیز نقش دارد. فرم اشکال با ایجاد سایه، جذابیت خواهد داشت. با بهره گیری از سایه عمق به فضا افزوده می‌شود. حتی با به کار گرفتن خلاقیت در استفاده از نور و سایه می‌توان سایه هایی با ابعاد غیرمتعارف از اجسام تولید کرد. نور در کنار تاریکی معنا می‌یابد. در واقع بهترین روش برای برجسته شدن و روشن تر دیده شدن اجسام، استفاده از سایه است. با نورپردازی از بالا، زیر قاب عکس و تابلوهای نقاشی سایه ایجاد می‌شود و برجستگی در آن قسمت به وجود می‌آید.

نورپردازی در دکوراسیون داخلی

نیم سایه

با وجود چندین منبع نور، همپوشانی در قسمت سایه ها رخ می‌دهد و تعداد سایه ها افزایش می‌یابد. به این شکل علاوه بر ناحیه تاریک، نقطه ای نیمه تاریک نیز به دست می‌آید. رنگ ها، با قرار گرفتن در سایه، نیم سایه و نور کامل، حس و جلوه متفاوتی خواهند داشت. نیم سایه بیشتر در فضاهای مناسب استراحت و آرامش، کاربرد دارد. آباژوری که کنار صندلی راحتی اتاق خواب قرار گرفته و به سمت بالا و پایین نور می‌تابد، سبب ایجاد نیم سایه در اتاق و محیطی آرامش بخش می‌شود.

رنگ

 

نور به سطوح رنگی تابش کرده، به سمت چشم منعکس و در چشم پردازش می‌شود. تفاوت شدت نور دریافتی مفهوم رنگ های اصلی را در مغز تعریف می‌کند. پس می‌توان بیان کرد که رنگ از امواج نور ناشی می‌شود. همانطور که می‌دانید با توجه به تاثیر روانشناسی رنگ در دکوراسیون، می‌توان هویت و احساسات متعددی در فضا پدید آورد. برای دریافت رنگ و پردازش صحیح در چشم، نور عنصر حیاتی است. با توجه به تعریفی که از رنگ بیان شد، با تغییر شدت، زاویه تابش و کیفیت نور، رنگ یک جسم ممکن است با فام های متفاوتی به نظر برسد.

برای مثال شما یک کوسن به رنگ قهوه ای خریداری کردید، هنگامی که به خانه می‌رسید و به آن نگاه می‌کنید با کوسن یشمی روبرو می‌شوید؛ این همان تاثیر نورپردازی در تغییر ماهیت رنگ است. بنابراین در دکوراسیون داخلی زاویه تابش نور مصنوعی و شدت ورود نور طبیعی در طول روز باید بررسی شود. با در نظر گرفتن رنگ هایی که در طراحی داخلی استفاده خواهد شد، نورپردازی محیط را با شیوه های علمی طراحی می‌کنند. در آینده به اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی خواهیم پرداخت.

نورپردازی در دکوراسیون داخلی

هفت مدل لوستر در دکوراسیون داخلی

لوسترها علاوه بر نقش نورپردازی در دکوراسیون داخلی ساختمان، با فرم و رنگ خاص در زیبایی و سبک چیدمان منزل نیز تاثیر بسزایی دارند. لوستر ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند.
لوستر در دکوراسیون داخلی

از عناصر طراحی داخلی می‌توان به نقش نورپردازی اشاره کرد. علاوه بر بعد زیباشناسی، نورپردازی بر جلوه لوازم و دید کلی افراد تاثیرگذار است. لوستر از مهم ترین ابزارهای نورپردازی به حساب می‌آید. در انتخاب آن باید بسیار دقت کرد زیرا تنها یک بار خریده می‌شود. نکات مختلفی از جمله توان مصرفی، رنگ، فرم، مواد و اندازه در خرید لوستر اهمیت دارد. برای آشنایی با چند مدل لوستر در دکوراسیون داخلی با این بخش از مجله دلتا همراه شوید.

لوستر برنز

لوستر کلاسیک چند شعله با لامپ های شمعی انتخابی مناسب برای خانه هایی با دکوراسیون رسمی و کلاسیک است. انحنای شاخه های لوستر نگاه را به رقص می‌آورد. رنگ براق و طلایی این لوستر توجه را به خود جلب کرده و نور را در کانون توجه قرار می‌دهد.

لوستر برنز در دکوراسیون داخلی

لوستر مستطیلی

لوسترهای سقفی مدرن و امروزی از فرم ثابت و کلاسیک فاصله گرفته و اشکال متنوعی را شامل می‌شوند. به کار گیری فلز در لوازم دکوری به دلیل مقاومت زیاد و تنوع در رنگ رو به فزونی است. لوستر مینیمال و مستطیلی زیر با داشتن پنج شعله و فرمی تو خالی می‌تواند فضا را کاملا روشن سازد. این لوستر در دکوراسیون مدرن و اسپرت ترکیب زیبایی خواهد ساخت. از مدل های مستطیلی با شعله کمتر برای نورپردازی اتاق و راهرو استفاده کنید.

لوستر مستطیل در دکوراسیون داخلی

لوستر مدرن

به دلیل بی رنگ بودن حباب ها می‌توان از این لوستر مدرن در انواع دکوراسیون استفاده کرد. انتخاب آن برای روشن کردن میز ناهارخوری، به دلیل عرض زیاد و داشتن هشت شعله بسیار مناسب است. داشتن فرم دایره ای جذابیت خاصی به این لوستر بخشیده است. به دلیل شیشه ای بودن حباب می‌توان آن را در دکوراسیون های با رنگ تیره و یا روشن هماهنگ کرد.

لوستر مدرن در دکوراسیون داخلی

لوستر چوبی

لوستر چوبی به فرم کندو بیشتر برای نصب در بالای میزناهارخوری، کانتر آشپزخانه و رستوران ها مناسب است. استفاده از چوب در نمای این لوستر حسی از وجود طبیعت در دکوراسیون داخلی خانه به وجود می‌آورد. جای خالی در بعضی از خانه های این کندو سبب ایجاد تنوع بصری شده است. می‌توانید یکی در میان از نور سفید و زرد برای ایجاد تعادل دمای بصری به کار گیرید.

لوستر چوبی در طراحی داخلی

لوستر کنفی

چوب و کنف در کنار یکدیگر با رنگ های گرم ترکیب زیبایی را می‌سازند. با استفاده از لامپ زرد رنگ، گرمای دیداری را به نمای اتاق بیافزایید. توجه داشته باشید این لوستر با سایر اجزای دکوراسیون هم خوانی داشته باشد. لوستر کنفی برای اتاق خواب، کافی شاپ، آشپزخانه و راهرو مناسب است.

لوستر منفی در دکوراسیون داخلی

چراغ آویز

استفاده از چراغ آویزهای ساده ولی جذاب که به چراغ آویز ادیسونی هم معروف هستند، به تازگی رواج پیدا کرده است. طول سیم این چراغ آویزها معمولا طول زیاد و قابلیت تنظیم دارند. به دلیل داشتن سرپیچ های متعدد روشنایی خانه را به خوبی تامین می‌کند. برای فضای اتاق پذیرایی، آشپزخانه و سالن های انتظار مناسب است.

لوستر آویز در دکوراسیون داخلی

لوستر شیشه ای

این لوستر شیشه ای کوچک برای استفاده در اتاق خواب، آشپزخانه و ورودی منازل مناسب است. برای بزرگ تر نشان دادن اتاق های کوچک می‌توانید آن را به چیدمان اضافه کنید. به دلیل بازتاب نور به جهت های مختلف از لابلای گوی های شیشه ای، به بزرگ تر دیدن شدن فضا کمک می‌کند. ترکیب فرم لوزی و دایروی گوی ها کنتراست جذابی در ظاهر این لوستر به وجود آورده است.

لوستر شیشه ای در دکوراسیون داخلی